onsdag 20 juli 2011

Äntligen har jag funnit min skänk...

Har letat väldigt länge efter en gammal skänk på både loppis samt blocket och nu äntligen hittade jag en som jag fastnade för.... En rejäl gammaldags skänk i ek, oerhört tung och bastant. Köpte den från en tjej som höll på att rensa hennes mormors gamla lägenhet, enligt henne så var den från 20 talet. Köpte även ett mindre skåp från henne, av samma design, som jag kommer att ha i barnrummet som tv bänk. Återkommer med bilder på den senare. Skänken gjorde jag rent först med diskmedel och sen med färgtvätt. Så här såg den ut från början:

Efter tre lager vit färg så blev den så här och pryder nu min hall.

måndag 18 juli 2011

Flugsvamps-lampa till barnrummet

Köpte två gamla lampor på loppis. En mindre till barnrummet och en till som jag skall ställa i hallen på min gamla skänk ,som jag äntligen hittade på blocket.se

Slängde skärmarna och målade om lampfötterna på båda till vitt (lite färg kan göra underverk på gamla prylar). Till den långa ,som skall vara i hallen, så vill jag ha en lampkjol i tyg med spets på kanterna.
Till den lilla lampfoten så virkade jag en lampkjol i form av en flugsvamp : )). Man kan inte ha ett specifikt mönster på lampskärmar utan måste varje gång anpassa maskorna efter den nya lampans form och öka allt eftersom


En ny grytlapp jag virkat med sk puff-maskor eller puff-stitches som det heter i amerikanska virktermer. Puffarna skyddar mot varma ugnsfat och ger även ett snyggt mönster på grytlappen. Puff-maskor virkas i halvstolpar där man virkar flera hst i samma maska.

torsdag 14 juli 2011

Nya babyskor

Babyskorna till min systers nyfödde... virkade dessa istället för den andra modellen som jag visade i mitt förra inlägg. Burkar inte gilla multifärgade garn men tyckte att detta beige-bruna från Järbo-garn blev väldigt fint till babyskor. Garnet var även väldigt smidigt och lätt att virka. Tycker annars om det norska märket Gjestal sport ,ett merceriserat garn som blir väldigt snyggt när det är virkat. Handlar även mycket på loppis och där hittar man definitivt billiga och bra garner.



Varuhuset samt postorderfirman Stoff och Stil har öppnat i göteborg och gissa vem som blev glad över det : )) Var där och handla massa garner samt tillbehör. Köpte även ett väsk-handtag och virkade en liten sminkväska till mig. Skall bara sy ett foder av tyg innan jag virkar fast väskhandtaget.

onsdag 6 juli 2011

....Murphys lag : (((

Just nu känns det som att allt går snett. Någon slags Murphys lag-period i mitt liv... Min diskmaskin har plötsligt stannat och vill inte starta, bilen krånglar och en massa annat. stöööön...Ringde en verkstad för att höra vad det skulle kosta att laga diskmaskinen och nästan alla tog 800 spänn bara för att komma och titta på den!!!! plus då notan för lagningen, som kunde vara allt från 500 och uppåt. Är det jag som är snål eller låter det lite dyrt? Det roliga är att medan jag ringer runt för att hitta någon billig hantverkare så dimper det reklam i brevlådan från både media markt och elgiganten som har en massa erbjudanden om just diskmaskiner för 2200 kr (och på bra märken dessutom).. inte konstigt att folk hellre köper nytt än lagar det begagnade

Virkade en babysko till en nyfödd pojke men glömde mäta babyns fot innan. Tyvärr så blev den alldeles för liten : ( ... Jag var för ivrig helt enkelt och hade för bråttom. Man ska ju alltid mäta och provvirka innan ...Detta tänkte givetvis inte jag på... men,men, den kommer till användning ändå- En väninna ville gärna ha den och hänga den i backspegeln på bilen som dekoration.. : ))

fredag 1 juli 2011

Virkad flagga

Började virka denna flaggan för någon månad sen. Den skulle egentligen skulle pryda bordet på nationaldagen. Hann inte bli klar med den så den fick stå framme på midsommarbordet istället. Jag virkade allt på den, från stativet och flaggstången till kulan och flaggan. Det blir mycket roligare om allt på "verket" är virkat.


Den absolut godaste tårtan är den enkla hemmagjorda. Gjord på hemmagjord tårtbotten grädde samt jordgubbar o vindruvor. Bakades till midsommar.