måndag 27 december 2010

Virka lock till korgar ....

Jag virkade ett lock av tygremsor till min stora vita korg som jag förvarar mina garner (som bara blir fler och fler) i. Det blev bara så dammigt utan ett lock och det bara förstörde och smutsade ner dem. Tygremsor är perfekta för att virka lock med eftersom det är betydligt grövre än ett vanligt garn.

Jag hade aldrig virkat ovalt mönster innan men efter 2 försök kom jag på på rätt teknik.

onsdag 22 december 2010

Brev till tomten och bohuslänsk äggost

Inte en jul utan äggost... För er som aldrig hört talas om äggost så är det en populär efterrätt som är typisk bohuslänsk. Den kan göras på olika sätt men själva grundingredienserna är ägg, mjölk, fil, eller gräddfil. Allt detta skall kokas rätt länge tills massan skär sig. Hälls sen upp i en äggostform och avnjutes med bär... Oerhört gott.. Recept och tillvägagångssätt finns bra beskrivet på Tasteline Äggost


Barnen har gjort långa brev till tomten där de önskar sig halva toys r us plus lite därtill... Min 8.åring la dem i postlådan och vi får väl hoppas att tomten jobbar på posten detta året : ))

Passade själv på att skriva mitt egna brev till honom:

Till tomten i Nordpolen...
Detta året önskar jag mig en högre lön, ett större hus, en ny bil samt massvis med tid över till mig själv..
P.S Då du förra året ignorerade min önskan om en smalare midja så anser jag att jag förtjänar en i år. Tack så mycket för att du inte glömmer mig igen....hälsningar A *

♥ Önskar er alla en riktigt God Jul

torsdag 16 december 2010

Vita hjärtan....

Virkade ett sött litet hjärta igår ...Hängde upp den framför mitt virtrinskåp i vardagsrummet. Jag skall virka några stycken i olika storlekar och former ...Kanske ett lite mer avlångt hjärta hade varit snyggt o hänga i granen? Får prova mig fram..återkommer med bild på fler hjärtan.



måndag 6 december 2010

Julpyssel i helgen

Snön fortsätter att föröka sig. Det är visserligen väldigt vackert med ett snölandskap men problemet med att köra ut bilen från parkeringen stör mig oerhört mycket :(...Likaså det här eviga skrapandet för att få bort frosten...stöööön.
Ialla fall så har vi nu klätt granen och tagit fram lite julstjärnor och ljusstakar.
Det är hur mysigt som helst. Jag hade egentligen tänkt att köpa en äkta gran i år men som vanligt så var det lättare att damma av den jag hade på vinden :))
I lördags anordnade vår bovärd julpyssel för barnen. De fick göra var sin julkorg med blommor och även göra egna julkort. Det bjöds samtidigt på kaffe lussekatter och saft. Det kommer även att anordnas en dag där man får lära sig att knyta kransar att hänga på dörren. Jag skall definitivt vara med på den.

I söndags byggde min man och son en stor snögubbe ute på gården, med både hatt och knappar på magen. Visst blev han söt....




Min son pysslar för fullt. Han skulle på födelsedagskalas senare och ville ha på sig sin slips dagen till ära. ;)


Min man gjorde en egen korg